RETETA | Salată marocană de morcov cu miere

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura miere
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita boia iute
  • sare
  • piper

Mod de prepare:

Spala morcovii bine si curata-i de stratul exterior. Pune-i la fiert sau la aburi timpde 20 de minute sau pana cand sunt facuti aldente. Lasa-i apoi sa se raceasca si taie-i rondele.

Intr-un vas amesteca uleiul cu mierea, zeama de lamaie, boiaua, chimionul, scortisoara, sarea si piperul. Adauga amestecul peste morcovi.

Acopera castronul si lasa-l la frigider timp de o ora inainte de a servi salata, pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.

Salata marocana de morcovi se serveste alaturi de o friptura la gratar.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close