Retete

RETETA | Salată de somon afumat cu mix de ouă

Ingrediente:

100 g somon afumat (feliat foarte subtire)
5 oua
6 oua de prepelita
1/2 ardei gras rosu
100 g cascaval
2 linguri maioneza de casa
100 g iaurt facut in casa
1 lingura mustar iute
zeama de la 1/2 lamaie
sare
piper
patrunjel vede frunze
Pentru ornat :
cateva rosii cherry
3-4 oua de prepelita fierte
2 fire patrunjel verde frunze

Mod de preparare:
Toate ouale le punem la fiert in apa cu sare si le lasam sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa clocoteasca.

Dupa ce au fiert, le lasam in apa rece 2 minute, apoi le curatam de coaja.

Radem cascavalul si taiem in cuburi mici ardeiul rosu si feliile de somon afumat.

Tocam marunt frunzele de patrunjel verde

Stoarcem 1/2 de lamaie. bol mai mare preparam amestecul din maioneza de casa (preferabil) , iaurt (daca nu aveti de casa, poate sa fie altul, dar sa fie gras), mustar, zeama de lamaie, sare si piper. Amestecam sa se omogenizeze ingredientele.

Ouale le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-un bol mare in care vom aranja salata.

Adaugam si celelalte alimente pe care le-am taiat cubulete sau le-am tocat si deasupra turnam sosul obtinut din maioneza si iaut. Amestecam sa se omogenizeze.

Gustam salata si asezonam daca este cazul.

Ornam salata cu felii de oua de prepelita, rosii cherry si frunze de patrunjel verde.

Dam la rece salata, pentru cateva ore, sa se intrepatrunda toate alimentele pe care le-am folosit, apoi servim salata pe farfuriute sau pe tartine.

Pofta mare sa aveti !

Sursa: gustos.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page