Retete

RETETA | Clătite la cuptor cu șuncă și cașcaval

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 de grame de făină
  • 4 ouă
  • 400 de ml de apă minerală
  • 1 litru de lapte
  • 4 grame de sare
  • Ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutură:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 100 de grame de bacon
  • 100 de grame de șuncă de pui sau curcan
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 200 de grame de smântână
  • Piper
  • Verdeață
  • Chilli

Pentru ornat:

  • 200 de grame de cașcaval

Mod de preparare:

Ouăle se sparg într-un castron, se bat și se adaugă treptat făina cernută. Se amestecă cu lingura de lemn sau cu un tel, fără să se facă cocoloașe. Aluatul trebuie să fie vâscos, dar se subțiază cu lapte. Se toarnă treptat laptele, câte 100 de ml, se încorporează și restul de făină. Se adaugă și sarea.

Se toarnă treptat laptele până se subțiază aluatul, apoi se toarnă și apa minerală, tot treptat. La final se încorporează și 50 de ml de ulei de floarea-soarelui, se amestecă bine și se bagă la rece timp de 30 de minute.

Apoi, se toacă bine ceapa și se pune într-o tigaie încinsă în ulei de măsline la călit. Se lasă pe foc timp de 3-4 minute, apoi se adaugă baconul și șunca și se prăjesc alături de ceapă la foc mic pentru încă 3-4 minute. După aceea se adaugă smântâna și condimentele, se lasă focul mai mic, se pune capac și se mai lasă la fiert încă 5-6 minute. La final se adaugă și mărarul tocat mărunt.

După ce a stat aluatul la frigider se prăjesc clătitele într-o tigaie neaderentă. Apoi, se umplu cu amestecul de șuncă și smântână (la care se mai poate adăuga și ciuperci), se fac rulouri simple sau închise. Se așază frumos una lângă alta într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se lasă 5-6 minute la cuptor, să se topească cașcavalul și când sunt scoase mai pot fi stropite cu puțină smântână. Poftă bună!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page