RETETA | Salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie

Ingrediente:

1 conopidă medie
1 legătură de ceapă verde
2-3 căţei usturoi
2 linguri smântână
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
maioneză de casă:
2 gălbenuşuri proaspete
2 linguriţe muştar
200 ml ulei
sare
piper
zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Pentru început, desfă conopidă în bucheţele mici şi spal-o. Pune-o la fiert într-o oală mare apă în care ai pus o linguriţă de sare. Las-o la fiert pentru maxim 10 minute. Scoate conopida şi las-o la răcit şi la scurs.

Fă maioneza de casă: amestecă într-un bol 2 gălbenuşuri proaspete, şi un praf de sare. Freacă amestecul cu o lingură de lemn. Adaugă muştar şi apoi pune în fir subţire uleiul până obţii o cremă fină de culoare galbuie. Pune zeama de lămâie şi condimenteaz-o cu piper în funcţie de gust.

Ia bucheţelele de conopidă şi pasează-le sau amestecă-le cu un mixer. Adaugă usturoiul pisat fin şi o lingura de smântână, sare, piper.

Amestecă până obţii o cremă fină apoi adaugă maioneza şi încorporeaz-o cu lingura de lemn, cu grijă. Adaugă ceapa verde tocată fin şi serveşte-o.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close