Retete

RETETA | Salată de ardei copți cu telemea

Ingrediente:

  • piper
  • 4 linguri oțet
  • 8 linguri lei de floarea-soarelui sau de măsline
  • 300 g telemea veche de capră
  • 1 legatura pătrunjel sau busuioc
  • sare
  • 8 ardei kapia

Mod de preparare:

1.   Pe o plită încinsă, se prăjesc ardeii kapia până se înnegresc pe toate părțile uniform. Se pun într-un caston, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se lasă să se înabușe timp de 10 minute, astfel încât să se poată decoji ușor.

2. Ardeii se curăță de pieliță, de nervuri și de semințe, apoi se taie în fâșii. Se toarnă peste ei un dressing obținut din o parte oțet la trei părți de ulei, apoi se asezonează cu sare și piper. Se adaugă cuburi de brânză și verdeața, apoi se servește salata rece.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page