RETETA | Ruladă cu mere

Ingrediente:

  • 4 linguri de făină albă de calitate superioară
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 mere de mărime potrivită
  • 4 ouă
  • Jumătate de linguriță de scorțișoară
  • Jumătate plic de praf de copt
  • Sare

Mod de preparare:

Merele se curăță de coajă și sâmburi, se taie feliuțe sau se dau prin răzătoare și se amestecă cu stafidele și 2 linguri de zahăr. Merele trebuie scurse bine de tot și se mai poate pune și coajă de la o lămâie, plus scorțișoară.

Merele se pun pe o tavă de cuptor pe o hârtie de copt și se întind uniform. Apoi, se trece la prepararea aluatului.

Albușurile se bat bine până se fac spumă, iar gălbenușurile se freacă și ele bine și se amestecă cu zahărul. Se bat până se omogenizează bine zahărul. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă frumos.

Albușurile se vor adăuga treptat și ușor, cu ajutorul unei palete de lemn. Aluatul se întinde pe tavă frumos, peste mere. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute. Când este rumenită bine, se ia din cuptor. Rulada se răstoarnă pe un prosop de bucătărie în așa fel încât hârtia de copt să fie în sus. Se scoate ușor hârtia și se rulează aluatul cât este încă fierbinte.

Se rulează strâns și se lasă la răcit, apoi se taie foarte atent cu un cuțit când este rece. Se servește alături de un pahar de lapte sau ceai sau ce vă place. Poftă bună!

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: