RETETA | Ruladă cu blat de migdale

Ingrediente:
Pentru blat
● 100 g migdale
● 25 g făină
● 2 ouă
● 2 albuşuri
● 120 g zahăr
● 20 g unt topit
Pentru cremă
● 200 g unt
● 120 g zahăr
● 300 ml smântână dulce
● 30 g făină
● 1 ou
● 1 plic zahăr vanilat
● 150 g magiun
Pentru decor
● 50 g fulgi de cocos
Mod de peparare:
Pentru cremă, amesteci oul cu zahărul şi le pui pe foc. La primele semne că încep să fiarbă, adaugi făina şi laşi la foc mic. Când încep să dea în clocot, pui smântâna şi zahărul
vanilat. Amesteci până se îngroaşă, o iei de pe foc, o baţi cu mixerul şi o laşi la răcit. Separat, mixezi untul moale până devine pufos, apoi adaugi crema şi continui să mixezi. Crema obţinută o dai la frigider.
Pentru blat, dai migdalele prin blender până devin făinoase, apoi le combini cu făina. Freci ouăle cu 100 g de zahăr. Separat, baţi albuşurile spumă cu 20 g de zahăr. Amesteci cele  două compoziţii cu o lingură de lemn, cu mişcări uşoare, apoi încorporezi migdalele. Torni untul călduţ şi amesteci.
Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi coci 12-15 minute, la 180 °C. Scoţi foaia de ruladă din cuptor, o transferi pe un prosop umed şi o rulezi. După 10 minute o derulezi, o întinzi şi o ungi cu magiun, apoi cu crema de vanilie şi o rulezi din nou. Acoperi rulada cu cremă de vanilie şi fulgi de cocos.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close