Retete

RETETA | Roșii prăjite cu ardei copt și carne de vită

Ingrediente:

  • 2 kg rosii
  • 3 ardei lungi copti
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 felii carne vita
  • condimente pentru carne
  • ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30 minute. Dupa care curatati ardeii de coaja si indepartati nervurile si semintele sub un jet de apa rece.

Carnea o spalam si fiecare felie o taiem in fasii de marime potrivita.

Punem 2 linguri cu ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem carnea , presaram condimentele pentru carne si amestecam cu o spatula de lemn pana ce carnea este prajita pe toate partile.

Adaugam apa cat sa acopere carnea , acoperim tigaia cu un capac si dam la foc mic . Lasam carnea la gatit aproximativ 2 ore , mereu la foc mic , pana ce este frageda. Daca este nevoie pe parcurs, adaugati putin cate putin apa.

Rosiile le spalam si le curatam de coaja. Le taiem apoi in doua sau in patru , depinde de marime lor .

Punem rosiile in robot si mixam la viteza maxima.

Intr-o oala incapatoare punem uleiul de masline si rosiile tocate .Punem sare si piper dupa gust si dam la foc potrivit .

Lasam astfel pana ce zeama rosiilor a scazut si pulpa incepe sa se prajeasca.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim pentru cateva minute cateii de usturoi. Cat sa ia uleiul gustul usturoiului . Dupa care scoatem cateii de usturoi si ii aruncam .

Punem fasiile de ardei maruntite si calim pentru cateva minute la foc poitrivit.

Adaugam rosiile prajite si carnea si amestecam cu o spatula de lemn si potrivim de sare ( daca este cazul) . Dam la foc iute pentru 10 minute.

Se serveste cald !

Pofta buna !

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page