Retete

RETETA | Pulpe de pui și cartofi la cuptor

Ingrediente:

– o caserola de pulpe de pui superioare
– 6 cartofi
– o rosie
– un gogosar mic (sau ardel gras)
– o ceapa
– vreo 5-6 catei de usturoi
– sare, piper, cimbru dupa gust
– zeama de lamaie
– 1-2 linguri de ulei de masline (sau de floarea soarelui)

 

 

Mod de preparare:

Se spala pulpele, se curata cartofii, usturoiul si ceapa, se spala, se taie cubulete, se spala rosiile si gogosarul (ardelul gras) si se taie cubulete si se pun toate intr-un bol impreuna cu pulpele si se sareaza, pipereaza si condimenteaza cu cimbru dupa gust si se stoarce si zema de la o lamaie (se poate pune si bere peste toate in bol pentru fragezime) si se pun la macerat la rece pentru aprox 2 h si apoi intr-o tava unsa cu 1-2 linguri de ulei si se dau la cuptor la foc potrivit pentru aprox 2 h (se adauga si niste apa in tava – inainte de a pune la cuptor – pentru a fierbe un pic inainte sa se prajeasca).

Pofta buna! ?

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page