RETETA | Pui întreg la cuptor, cu lămâie și rozmarin

Vrei sa prepari o cine usoara, pentru intreaga familie, fara a fi nevoit sa petreci ore in sir gatind? Iti recomandam o reteta simpla de pui copt cu lamaie si rozmarin. Iata cat de simplu se prepara!
Ingrediente:
1 pui intreg
1/2 capatana de usturoi
5 fire de rozmarin
2 lingurite de ulei de masline extravirgin
1 lamaie
sare
piper
cativa fulgi de chili (optional)
Mod de preparare: 
Preincalzeste cuptorul la 200oC. Spala puiul foarte bine.
Asezoneaza puiul cu sare si piper atat in interior cat si in exterior.

Piseaza jumatate din cantitatea de usturoi, impreuna cu doua crengute de rozmarin, zeama de la jumatate de lamaie si adauga uleiul de masline. Optional poti adauga si cativa fulgi de chilli, daca doresti sa iasa usor picant. Freaca puiul foarte bine cu amestecul obtinut.

Taie restul usturoiului in jumatati. Taie si cealalta jumatate de lamaiele in felii. Adauga totul in interiorul puului, alaturi de crengute de rozmarin ramase.

Coace puiul timp de 10 minute la temperatura maxima, apoi scade temperatura la 190oC si lasa-l sa se coaca timp de o ora – o ora si 20 de minute, sau pana cand este bine patruns.

Cum se serveste puiul copt cu lamaie si rozmarin
Serveste puiul alaturi de o garnitura de cartofi natur sau piure de cartofi.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close