RETETA | Pui în unt cu sos de lămâie

Ingrediente:

  • 8 bucăți de pui
  • 1 lingură boia afumată
  • 3 linguri unt
  • 3 căței de usturoi
  • 200 ml supă de pui
  • 120 ml smântână de gătit
  • 100 g parmezan ras
  • zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 150 g frunze de spanac (baby spanac) tocate
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Asezonează bucățile de pui (pulpe, piept, ciocănele – ce îți este ție pe plac sau ai în frigider) cu boia, sare și piper după gust.
  2. Topește 2 linguri de unt într-o tigaie care să poată fi băgată și la cuptor, pe foc mediu. Adaugă bucățile de pui și prăjește-el pe ambele părți câte 2-3 minute. Scurge extra-grăsimea și dă deoparte pe o farfurie.
  3. Topește și restul de unt în tigaie. Adaugă usturoiul și călește-l ușor, amestecând continuu până începe să își lase aroma – circa 1-2 minute. Toarnă supa de pui, smântâna, chimenul, parmezanul și zeama de lămâie.
  4. Adu la fierbere, micșorează focul, adaugă frunzele de spanac, acoperă până când acestea se înmoaie ușor și sosul se îngroașă ușor – circa 3-5 minute. Pune și puiul înapoi în tigaie.
  5. Dă la cuptor pentru 25-30 de minute.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close