RETETA | Pui în crustă de muștar și ierburi aromatizate

INGREDIENTE:

  • 2 bucăți piept de pui
  • 2 bucăți ciocănele/aripi de pui
  • 180 g muștar (Dijon, de preferință)
  • 160 g lapte bătut/covăsit
  • 4 căței de usturoi
  • zeama de la o lămâie
  • 90-100 g pesmet
  • 120 g parmezan ras
  • ulei de măsline
  • piper și sare după gust
  • cimbru, oregano și busuioc (după gust)

MOD DE PREPARARE:

Crocant la exterior, fraged la interior și… sănătos pe de-a-ntregul. Se face rapid, extrem de ușor și cu siguranță va f pe placul și celui mai mofturos membru al familiei.

Amestecă laptele bătut cu muștarul. Crestează ușor puiul și apoi bagă-l într-o pungă (de preferat una care se și poate închide etanș) și toarnă peste sosul mai devreme obținut. Puteți să lăsați puiul să marineze fie 1-2 ore sau până a doua zi.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, pregătește crusta. Mărunțește usturoiul, oprește robotul. Toarnă pesmetul, ierburile, parmezanul, sarea, piperul, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline și pornește robotul, pentru a combina toate ingredientele.

Pune pesmetul aromat pe o farfurie plată și dă, pe rând, fiecare bucată de pui prin el până se acoperă complet de crustă.

Pregătește o tavă care nu lipește, pune o hârtie pergament pe ea și pune bucățile de pui, complet acoperite de crustă (să nu îți scape niciun locșor).

Lasă puiul la cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute sau până când observi că s-a rumenit frumos pe deasupra.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close