RETETA | Pui cu sos alb

INGREDIENTE:

  • 4 ciocanele de pui
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
Pentru sos:
  • 30 g faina
  • 60 g margarina
  • 500 ml smântâna de gatit
  • 500 ml supa din concentrat de pui
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri suc de lamâie
  • 1 lingura amidon, facultativ

MOD DE PREPARARE:

1.    Într-un vas se încinge uleiul si se pun ciocanelele sa se prajeasca, întorcându-le din când în când.

2.    Între timp, într-un vas încapator, se topeste margarina, se pune faina si, progresiv, smântâna de gatit. Se amesteca bine si apoi se toarna supa de pui. Se lasa sa fiarba la foc mic pâna sosul devine gros.

3.    Într-un castronel se amesteca galbenusurile cu sucul de lamâie si se adauga apoi, lingura cu lingura, în sosul de smântâna. Nu trebuie sa fiarba. În cazul în care sosul este considerat prea subţire, se poate adauga si amidonul.

4.    Se pune si carnea în sos, se presara cu marar si patrunjel tocat, si se lasa 10 minute înainte de a aduce la masa.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close