Retete

RETETA | Pui cu lămâie și ghimbir

Ingrediente:

  • 1 lamaie
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 8 pulpe superioare
  • 2 linguri ulei de masline
  • ceapa verde tocata marunt
  • 1/2 lingurita sare
  • 20g unt topit

Mod de preparare: 

Rade coaja de lamaie, apoi stoarce-i zeama. Intr-un bol adauga coaja de lamaie, ghimbirul ras, sarea si untul.

Intr-un alt bol amesteca sucul de lamaie, sosul de soia si mierea. La final adauga doua-trei linguri de apa. Continua sa amesteci pana cand obtii un sos omogen.

Sub pielea puiului adauga cate putin din compozitia de unt cu ghimbir si coaja de lamaie. Freaca bine pulpele, astfel incat aromele sa se distribuie uniform.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si prajeste puiul, asezandul cu pielita in jos. Lasa-l sa se prajeasca pana devine maroniu-auriu. Intoarce-l apoi pe partea cealalta si toarna sosul peste acesta.

Lasa puiul sa fiarba la foc mic timp de 15-18 minute, sau pana cand este patruns foarte bine.

Serveste puiul cu lamaie si ghimbir alaturi de o garnitura simpla de orez si/sau o salata de sezon. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page