RETETA | Pui cu lămâie și ghimbir

Ingrediente:

  • 1 lamaie
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura sos de soia
  • 8 pulpe superioare
  • 2 linguri ulei de masline
  • ceapa verde tocata marunt
  • 1/2 lingurita sare
  • 20g unt topit

Mod de preparare: 

Rade coaja de lamaie, apoi stoarce-i zeama. Intr-un bol adauga coaja de lamaie, ghimbirul ras, sarea si untul.

Intr-un alt bol amesteca sucul de lamaie, sosul de soia si mierea. La final adauga doua-trei linguri de apa. Continua sa amesteci pana cand obtii un sos omogen.

Sub pielea puiului adauga cate putin din compozitia de unt cu ghimbir si coaja de lamaie. Freaca bine pulpele, astfel incat aromele sa se distribuie uniform.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si prajeste puiul, asezandul cu pielita in jos. Lasa-l sa se prajeasca pana devine maroniu-auriu. Intoarce-l apoi pe partea cealalta si toarna sosul peste acesta.

Lasa puiul sa fiarba la foc mic timp de 15-18 minute, sau pana cand este patruns foarte bine.

Serveste puiul cu lamaie si ghimbir alaturi de o garnitura simpla de orez si/sau o salata de sezon. Poti servi alaturi un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close