RETETA | Prăjitura “ZEBRA”

INGREDIENTE:

  • 260 g făină + 2 linguri de făină
  • 200 g zahăr
  • 130 ml lapte
  • 3 ouă mari
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri cacao pudră
  • 125 ml apă minerală
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 lingură praf de copt

MOD DE PREPARARE:

O rețetă extrem de ușoară,  de accesibilă, din ingrediente ieftine și obișnuite. “Zebra” va avea mare trecere în fața invitaților tăi datorită aspectului său interesant. Fă-o după rețeta de mai jos.

Preîncălzește cuptorul și unge o tavă care nu lipește, cu unt sau ulei.

Bate ouăle cu zahărul cu mixerul până obții o cremă omogenă. Adaugă uleiul, apa minerală, laptele și esența de vanilie. Amestecă ușor cu mixerul până se combină toate ingredientele. Cerne, treptat, făina peste. Pune și praful de copt. Amestecă încet cu mixerul. Împarte aluatul în două părți egale. În cel de-al doilea bol cerne cacaoa pudră și mixeaz-o bine. Acum adagă cele 2 lingur de făină menționate la ingrediente peste aluatul alb  – facem asta pentru ca ambele aluaturi să fie la fel de consistente.

Toarnă 3 linguri din aluatul alb fix în mijlocul tăvii mai sus menționate. Apoi pune o lingură din aluatul maro în mijlocul celui alb. Apoi unul alb în cel maro și tot aaș, încet încet, până termini.

Dă prăjitura la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.

Sursa: retete.unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close