RETETA | Prăjitură pufoasă cu ciocolată şi nucă

Ingrediente:

240 g lapte bătut
110 g unt
300 g zahăr brun
2 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
250 g făină
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguri pudră de cacao

Pentru glazură

100 g unt
6 linguri lapte
150 g zahăr brun
100 g nuci mărunţite

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Dai pe foc laptele bătut împreună cu untul, până când cel din urmă se topeşte în totalitate. Adaugi zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie. Separat, combini făina, bicarbonatul de sodiu şi pudra de cacao. Încorporezi treptat ingredientele solide în compoziţia cu lapte.

Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu puţină făină. Dai la cuptor 20-25 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii. Amesteci untul topit cu laptele şi zahărul. Torni peste prăjitură, presari nucile şi mai dai la cuptor încă 4-5 minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa https://shewearsmanyhats.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close