Retete

RETETA | Prăjitură delicioasă cu mere aromate, pentru Crăciun

Te-ai straduit de mai multe ori sa faci un cozonac bun, iar rezultatul nu prea semana cu ceea ce stiai de la mama sau bunica? Ei bine, inseamna ca e timpul sa incerci altceva, mult mai simplu. Cum ar fi o prajitura cu mere si miere.

Un tort e mult prea mult pentru Craciun, cozonacul ai sanse, dupa cum spuneam, sa nu creasca, asa ca cel mai simplu ar fi sa iti incerci norocul cu o prajitura. Pentru ca parca n-ar fi sarbatori fara sa coci ceva in cuptor care sa ii dea casei parfum de ierna, cu aroma marului copt cu scortisoara. Iata in continuare o reteta de prajitura cu mere cu care vei da gata chiar si cei mai pretentiosi oaspeti.

Ingrediente:
4 mere parfumate
3 oua
1 cana de unt fara sare
1 cana de zahar
1 cana de faina alba
Esenta de vanilie
4 linguri de miere
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 ceasca migdale pisate

Mod de preparare:
Ai nevoie de un bol mare in care sa poti amesteca lejer ingredientele. Intai freaca bine untul cu zaharul pana devine o spuma. Adauga apoi esenta de vanilie si ouale si amesteca. Cand s-au omogenizat, adauga in ploaie faina in care ai amestecat bicarbonatul, migdalele pisate si mierea si amesteca usor pana se incorporeaza si aluatul devine uniform.

Curata doua mere si taie-le cubulete mici. Cand ai terminat, adauga-le in aluat si amesteca bine.

Ai nevoie de o tava rotunda sau de o forma pentru tort pe care e bine sa o ungi cu unt si sa o tapetezi cu faina. Toarna amestecul in tava pana ce se distribuie uniform. Asaza deasupra felii de mar taiate subtire si pudreaza scortisoara.

Incinge cuptorul la 180 de grade Celius si lasa tava aproximativ 30 de minute, fara sa deschizi.

Aceasta delicioasa prajitura cu mere este un desert perfect pentru masa de Craciun. Tai-o felii si serveste-o cu frisca deasupra sau pur si simplu alaturi de o cana cu vin fiert.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page