RETETA | Prajitura cu piersici si scortisoara

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 80 gr Green Sugar
  • 1 cana ulei (240 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit sare
  • 70 gr ciocolata cu lapte si alune

Umplutura

  • 3 piersici mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite Green Sugar

Mod de preparare:

Intr-un bol mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam indulcitorul (sau zaharul daca folositi zahar) si mai mixam 3-4 minute.

Adaugam apoi treptat, mixand dupa fiecare, uleiul si laptele.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

Ciocolata o taiem bucatele mici si o adaugam la final amestecand cu spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (22/35 cm am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.

Aezam deasupra piersicile taiate felii si presaram peste piersici o lingurita de scortisoara si doua lingurite de Green Sugar.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute + 5 minute cu usa deschisa si cuptorul oprit.

Scoatem prajitura din tava si dupa ce s-a racit putin o pudram cu zahar pudra,  apoi o feliem si o servim alaturi de o cana de cafea sau cappuccino.

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close