Retete

RETETA | Prajitura cu piersici si scortisoara

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 80 gr Green Sugar
  • 1 cana ulei (240 ml)
  • 1 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 300 gr faina
  • un varf de cutit sare
  • 70 gr ciocolata cu lapte si alune

Umplutura

  • 3 piersici mari
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite Green Sugar

Mod de preparare:

Intr-un bol mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam indulcitorul (sau zaharul daca folositi zahar) si mai mixam 3-4 minute.

Adaugam apoi treptat, mixand dupa fiecare, uleiul si laptele.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.

Ciocolata o taiem bucatele mici si o adaugam la final amestecand cu spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (22/35 cm am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.

Aezam deasupra piersicile taiate felii si presaram peste piersici o lingurita de scortisoara si doua lingurite de Green Sugar.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 30 de minute + 5 minute cu usa deschisa si cuptorul oprit.

Scoatem prajitura din tava si dupa ce s-a racit putin o pudram cu zahar pudra,  apoi o feliem si o servim alaturi de o cana de cafea sau cappuccino.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page