RETETA | Prăjitură cu mere

Ingrediente:

Pentru blat 
250 g unt sau margarină
150 g zahăr
3 gălbenuşuri
esenţă de rom şi de vanilie
coaja de la o lămâie
5 linguri lapte
1 praf de copt
800 g făină
4 linguri griş

Pentru umplutură
1,5 kg mere
200 g zahăr
scorţişoară

Mod de preparare:

Freci bine untul sau margarina moale cu zahărul, esenţele, coaja de lămâie, apoi adaugi, pe rând, gălbenuşurile, frecând până se topeşte zahărul. Adaugi treptat laptele, după care făina şi praful de copt.

Cureţi merele, le dai prin răzătoare şi le amesteci cu zahărul şi cu scorţişoară, după gust. Le laşi puţin, ca să-şi lase sucul, apoi le storci. Faci din aluat două foi cât tava în care le coci. Aşezi în tava unsă şi tapetată prima foaie, presari două linguri cu griş, pui merele, presari grişul rămas şi la sfârşit aşezi a doua foaie.Înţepi prăjitura cu furculiţa şi o dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. O laşi să se răcească, o tai şi o presari cu zahăr pudră.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close