Retete

RETETA | Prăjitură cu cremă de lămâie şi cocos

Ingrediente:

Pentru blat:
5 ouă
120 g zahăr
140 g făină
2 linguri apă
zeama de lămâie
coaja rasă de lămâie
1/2 linguriţă de praf de copt
1 praf de sare
1 esenţă de vanilie
2 linguri ulei


Sirop:

150 ml apă
1 lingură zeamă lămâie
50 g zahăr pudră

Cremă:
100 ml lapte
200 g unt
100 g zahăr
1 ou
coaja de lămâie
zeamă de lămâie
1 esenţă vanilie

Decor:
200 g ciocolată ciocolată albă
1 linguriţă ulei
nucă de cocos

Mod de preparare:

Pentru început, bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul şi mixează până ce se topeşte. Într-un alt bol, amestecă gălbenuşurile, uleiul, praful de copt, zeama de lămâie, coaja de lămâie şi vanilia. Amestecă bine apoi încorporează albuşurile în acest amestec. Însă ai grijă să nu dezumfli aluatul.

Fă mişcări largi şi lente pentru a încorpora albuşurile în gălbenuşuri.  Adaugă făina şi continuă să amesteci la fel de delicat.
Pune amestecul într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi dă-o la cuptor pentru 25 de minute. Scoate blatul şi după ce se răceşte taie-l în 2, astfel încât să obţii 2 foi.

Fă siropul: amestecă apa, zeama de lămâie şi zahărul. Adaugă-l peste blatul de jos.

Pentru cremă,  amestecă oul şi laptele pe foc până se îngroaşă. Lasă la răcit 10 minute şi adaugă coaja de lămâie, zeama de lămâie, vanilia şi untul la temperatura camerei.

Aşează primul blat, cel însiropat pe platoul pe care vei servi prăjitura. Adaugă crema şi întinde uniform.  Pune cealaltă parte de blat şi pune un strat subţire de cremă şi pe acesta. Topeşte ciocolata albă în microunde şi adaugă în ea uleiul.

Toarnă deasupra prăjiturii şi apoi presară fulgi de nucă de cocos. Dă prăjtura la cuptor pentru minim 3 ore şi apoi serveşte-o.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page