RETETA | Prăjitură cu cremă caramel

Ingrediente:

250 ml lapte condensat

220 g unt

2 linguri sare

200 g zahăr

1 ou

1 lingură esenţă de vanilie

350 g făină

Mod de preparare:

Pune laptele condensat la fiert şi lasă-l, amestecând constant, până capătă o nuanţă caramel. Unge cu unt o tavă dreptunghiulară. Topeşte untul într-o cratiţă şi lasă-l până devine uşor arămiu. Toarnă-l într-un bol unde ai pus zahărul şi sarea. Amestecă şi adaugă oul bătut şi esenţa de vanilie. Încorporează făina. Întinde jumătate din aluat într-o tavă, adaugă laptele condensat, iar restul de aluat în razi deasupra. Dă tava la cuptor pentru 30 de minute.

Sursa foto http://collectingmemoriess.blogspot.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close