Retete

RETETA | Prăjitură cu ciocolată şi coniac

Ingrediente:

3 ouă
100 g zahăr
100 g făină
½ linguriţă praf de copt
100 g unt
1 vârf de cuţit sare
150 ml coniac

Pentru cremă
200 g ciocolată praline
1 lingură lapte
4 ouă
250 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr
6 foi gelatină
3 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Pentru blat, se topeşte untul şi se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se pun într-un bol, se amestecă cu zahărul şi se pun pe baie de aburi, bătându-se constant până îşi dublează volumul şi se albesc. Se scoate crema de pe aburi, se amestecă în ea până se răceşte complet.

Se adaugă peste crema de gălbenuşuri făina cernută cu sarea şi praful de copt, iar la final se încorporează albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30 minute. Se lasă să se răcească în formă, după care se taie în patru.

Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece. Se topeşte ciocolata cu laptele şi zahărul pudră, se adaugă gelatina stoarsă în ea şi se amestecă bine. Se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească, după care se încorporează gălbenuşurile treptat, bătându-se cu telul. Se încorporează în ciocolată frişca bătută bine şi la final albuşurile bătute spumă tare.
Se îmbracă tava în care s-a copt blatul cu folie alimentară, se aşază blatul de jos, se stropeşte cu coniac, se pune cremă şi se continuă aşa până se termină toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie blat. Se introduce la frigider pentru cel puţin 3 ore, se răstoarnă pe un platou şi se presară cu multă pudră de cacao.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!