RETETA | Prajitură cu biscuiți și banane

Ingrediente:

Baza- 24 biscuiti.Umplutura – 2 banane.Crema- 500 ml lapte, 3 linguri amidon, 1 lingura faina, 2 linguri cacao, 50 gr ciocolata, 1 ou, 10 gr zahar vanilat, 90 gr zahar, 1 lingurita esenta de rom.Decor – 100 gr ciocolata, 30 gr nuca de cocos.

Mod de preparare:

Preparare Crema

Amestecam 200 ml lapte cu amidonul, zaharul, faina, cacao si ou. Mixam compozitia pentru 1 minut.

Restul de lapte se pune la fiert, dupa primul clocot adaugam compozitia de mai sus si amestecam  continuu.

Se  fierbe  1 minut. Adaugam ciocolata, zaharul vanilat, esenta de rom si amestecam.

Asamblare Prajitura

Pe o tava dreptunghiulara tapetata cu folie alimentara (impaturita 3 straturi ) asezam un strat de biscuiti – 9 bucati.

Peste biscuiti adaugam un strat de crema  – vezi foto.

Adaugam un nou strat de biscuiti – 9 bucati.

Adaugam un strat  de crema , iar pe mijloc adaugam bananele .

Adaugam biscuiti  pe margini ( 3 si 3) – vezi foto.

Adaugam crema peste biscuiti.

Cu ajutorul foliei alimentare ridicam marginile, acoperim prajitura si strangem la capete.

Se pune la rece pentru minim 2 ore, de preferat peste noapte.

Indepartam folia si ungem prajitura cu restul de crema.

Se glazureaza cu ciocolata topita si decoram cu nuca de cocos.

Prajitura se introduce la rece pentru 30 minute . Se portioneaza in 7 felii.

Pofta Buna!

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close