RETETA | Plăcintă cu pește, pentru masa de Sfântul Andrei

De Sfantul Andrei este dezlegare la peste! Un motiv in plus pentru a prepara o masa delicioasa pentru tine si familia ta. Iti recomandam o placinta de peste ce se prepara rapid si nu necesita multa migala.

Ingrediente:

  • 400g file de peste alb
  • 400g file de fumat
  • 600ml lapte gras
  • 1 ceapa alba medie
  • 4 oua
  • 100g unt
  • 50g faina
  • un varf de nucsoara
  • 5-6 cartofi
  • 50g branza Cedar, rasa
  • 2 frunze de dafin
  • o legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 300oC si unde o tava de yena cu unt.

Taie pestele cubulete si pune-l intr-o oala impreuna cu 500ml de lapte. Toaca ceapa marunt si adaug-o si pe aceasta in oala, impreuna cu frunzele de dafin. Lasa totul sa fiarba timp de 7-8 minute la foc mic, amestecand din cand in cand pentru ca laptele sa nu dea in foc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intre timp fierbe ouale tari, si toaca patrunjelul marunt. Intr-o alta oala pune la fiert cartofii in coaja.

Strecoara peste printr-o sita, apoi amesteca-l cu patrunjelul tocat marunt.

In tava pregatita adauga pestele si asaza deasupra acestuia ouale taiate felii, astfel incat sa-l acopere complet.

Intr-o cratita nonaderanta adauga jumatate din cantitatea de unt. Dupa ce s-a topit adauga faina si amestea foarte bine. Toarna treptat laptele ramas peste faina amestecand continuu, pentru a nu se prinde si pentru a nu forma cocoloase. Adauga apoi 1/2 lingurita nucsoara si lasa totul sa fiarba timp de 5 minute, la foc mic, amestecand continuu. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca este necesar mai adauga lapte, peste cantitatea din reteta. Sosul trebuie sa aiba consistenta smantanii groase.

Toarna apoi compozitia in tava, deasupra pestelui. Deasupra adauga cartofii taiati felii. Presara deasupra branza rasa. Deasupra cartofilor adauga laptele in care ai fiert pestele, strecurat. Taie untul ramas i cubulete mici si presara-l deasupra cartofilor. Procedeaza la fel si cu branza rasa.

Coace placinta timp de 45 de minute la foc mediu.

Serveste placinta de peste alaturi de o salata de rosii cu ceapa. Merge de minune alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close