RETETA | Pilaf cu carne de pui și legume

Ingrediente:

1 piept de pui,
2 ardei,
2 ceape,
2 rosii,
50 ml ulei,
sare,
verdeata.

Pilaf:

300 gr orez,
750 ml apa,
20 gr vegeta,
sare.

Mod de preparare:

Pregatim pilaful:
Intr-o cratita punem apa cu sare la fiert, cand a dat in clocot se adauga vegeta si orezul. Se lasa la fiert , si se amesteca usor pe parcursul fierberii. Cand orezul este gata , gustul de sare este potrivit se ia de pe foc. Separat pieptul de pui taiat fasii se pune intr-un vas cu ulei incins la prajit, se adauga dupa cateva minute ceapa tocata marunt si ardeiul taiat fasii. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa se patrunda atat carnea cat si legumele. Se adauga si rosiile dupa cateva minute apoi se lasa in continuare la foc mic. Cand legumele si carnea sunt fierte se ia vasul de pe foc , se adauga sare dupa gust si se lasa cateva minute. Se pune pilaful in boluri stropite cu putina apa apoi se rastoarna pe farfurie iar alaturi se adauga pieptul de pui cu legume si sos. Se decoreaza cu verdeata tocata marunt.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close