Retete

RETETA | Piept de vita in sos de vin rosu

Intampina-ti invitatii cu o friptura delicioasa, aromata si cu un aspect spectaculos: piept de vita in sos de vin rosu. Musafirii tai vor fi cu siguranta incantati de acest preparat savuros.

Ingrediente:

  • 1 kg si jumatate de piept de vita
  • 2 catei de usturoi
  • 125 g bacon
  • 500 g ceapa
  • 400 g morcovi
  • 1 sticla de vin rosu
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita de zahar
  • crengute de rozmarin

Mod de preparare:
Impaneaza pieptul de vita cu usturoi si crengute de rozmarin si asezoneaza-l cu sare.
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie si prajeste la foc incet carnea cateva minute, apoi transfer-o intr-un castron mai mare. Taie baconul bucatele micute si impaneaza cu el carnea. Caleste ceapa si morcovii, pana cand capata o nuanta aurie, apoi pune-le deoparte.
Adauga peste carne vinul, frunzele dafin si zaharul, apoi pune-le la cuptor aproximativ doua ore.
Dupa 30 de minute, adauga peste carne si legumele.
Pieptul de vita in sos de vin rosu se serveste cald, cu legume.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page