RETETA | Piept de curcan la cuptor

Ingrediente:

1 căpățână la usturoi

ulei de floarea soarelui

sare

piper

2 linguri unt

1, 5 kg piept de curcan

½ lingură pudră de ardei

cimbru, după gust

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Stropești căpățâna de usturoi cu ulei și o condimentezi cu sare și piper după gust. O înfășori în folie și o ții la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcorit, descojești usturoiul și-l pasezi cu furculița.

Amesteci piureul de usturoi cu untul, sare și piper. Dai deoparte o lingură de pastă, iar cu restul ungi pieptul de curcan. Așezi pieptul într-o tavă și presari peste el pudră de ardei iute și cimbru. Îl acoperi cu o folie și-l dai la cuptor aproximativ o oră. Scoți folia și înfigi o furculiță în carne. Dacă intră fără mult efort mai ții pieptul la cuptor alte 30 de minute, fără să fie acoperit, pentru a se rumeni. Tot acum, îl ungi cu pasta de usturoi păstrată. Dacă pieptul este prea tare îl mai ții la cuptor acoperit.

Sursa http://thecozyapron.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tags: