RETETA | Pește în sos alb

Ingrediente:

4 fileuri de pește

sare

piper

2 linguri unt

50 g făină

1 lingură ulei

4 căței de usturoi

200 ml apă

2 linguri amidon

3 linguri zeamă de lămâie

capere, opțional

70 ml vin alb

100 ml smântână

pătrunjel

Mod de preparare:

Condimentezi fileurile de pește cu sare și piper, după gust, apoi le treci prin făină. Încingi untul și uleiul în tigaie și rumenești câte 4 minute pe fiecare parte. Adaugi cățeii de usturoi întregi, îi lași un minut, apoi torni vinul și firebi 5 minute, apoi adaugi 150 ml apă și zeama de lămâie.

Dizolvi amidonul în apa rămasă și-l pui în tigaie, împreună cu smântâna pentru gătit, mai lași să fiarbă câteva minute, până se îngroașă sosul, apoi adaugi caperele și mai ții pe foc un minut.

Servești peștele cu pătrunjel tocat.

Sursa https://www.aimeemars.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Tags: