RETETA | Peşte cu salată de legume făcute la grătar

Ingrediente:

2 dovlecei, tăiaţi felii pe diagonală
2 vinete mici, tăiate felii pe diagonală
1 ardei gras roşu, tăiat fâşii subţiri
150 g ciuperci, tăiate jumătăţi
2 linguri ulei
1 linguriţă paprika
4 fileuri de peşte alb (fiecare bucată să aibă 150 g)
zeama de la ½ lămâie
1 legătură şi ½ pătrunjel verde
pâine din mai multe cereale, pentru servire
sare
piper

Mod de preparare:

Încingi grătarul la foc mediu spre mare. Combini dovleceii, vinetele, ardeiul gras, ciupercile şi 1 lingură de ulei într-un castron. Amesteci bine ca să se acopere legumele cu uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Combini uleiul rămas şi paprika într-un vas de ceramică nu foarte adânc. Adaugi fileul de peşte şi îl întorci pe toate părţile, ca să fie acoperit în ulei.

Frigi legumele pe grătar 10 minute, întorcându-le ocazional, sau până se înmoaie. Le scoţi într-un vas mare. Adaugi 1 ½ lingură de zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat. Amesteci ca să se combine aromele.

Frigi peştele pe grătar 2 minute pe fiecare parte sau până când carnea este pătrunsă. Serveşti peştele cu salata de legume şi cu felii de pâine.

Sursa: www.taste.com.au

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close