RETETA | Paste cu sos picant de roșii și verdeturi

Ingrediente:

2 linguri cu varf parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 fire busuioc
2 fire menta

Sos de rosii:

1 conserva rosii (de 400 gr)
4 catei usturoi
1 lingurita cu varf ardei iute macinat in ulei
1/2 lingura unt
1 priza zahar (optional)
3 linguri ulei
sare, piper negru

Mod de preparare:

  1. Se rup rosiile cu furculita sau se mixeaza scurt in robot, cat sa se marunteasca un pic.
  2. Intr-o cratita mai larga se incalzeste un pic uleiul si apoi se adauga usturoiul strivit si ardeiul iute. Se amesteca si se lasa pe foc mic pana incepe sa miroasa placut.
  3. Se adauga rosiile, sare si piper negru proaspat macinat. Se aduce la fierbere, se da focul la mic si se fierbe timp de 10 minute, amestecand din cand in cand, doar cat sa scada un pic sosul. Pe la mijlocul timpului se gusta sosul si daca e putin acid, se adauga putin zahar.
  4. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Daca sosul e gata inainte sa fie fierte pastele se stinge focul sub sos.
  5. Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg. Se adauga peste sos (daca intre timp s-a racit, se readuce la fierbere).
  6. Se adauga parmezanul si verdeturile tocate si cu doua linguri se amesteca pana pastele sunt acoperite de sos (cca 1 minut).
  7. Se servesc imediat.

Sursa: www.e-retete.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close