RETETA | Pască cu brânza de vaci

Ingrediente:

  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 kg branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 praf sare
  • 60 ml lapte
  • 300 g faina

Mod de preparare:

  • Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijloc dupa care se adauga ouale, maiaua din drojdie, lapte si putin zahar, apoi se framanta bine. Se obtine un aluat consistent care se lasa la crescut.
  • in alt bol se pune branza de vaci, smantana, coaja de lamaie si portocala, zaharul, un praf de sare, faina, zaharul vanilat si ouale. Se amesteca bine cu mixerul si se adauga stafidele.
  • Dupa ce a crescut, foaia de aluat se aseaza in tava unsa cu unt. Se formeaza cu mana, pe planseta cu sul rasucit de grosimea unui deget apoi se taie in doua. Cele doua bucati formate se intind cu un sucitor.
  • Prima foaie se aseaza in tava unsa cu unt peste care se toarna compozitia cu branza, apoi se aseaza cealalta foaie si se preseaza usor. Se baga la cuptor, la o temperatura medie.

Sursa: unica.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close