RETETA | Orez mexican

Ingrediente:

1 cană (250 g) orez basmati

1 lingură ulei

1/2 cană (110 g) ceapă tocată

1 ardei iute, tocat

2 căţei mari de usturoi, tocaţi

1/2 cană (110 g) ardei gras tocat

2 linguriţe pudră de chili

1 linguriţă boia

1 linguriţă chimen măcinat

1/4 linguriţă piper

1 linguriţă pastă de tomate

2 căni (500 ml) supă de legume, sau apă

1/2 linguriţă oregano

2 linguriţe coriandru proaspăt, tocat, opţional

Mod de preparare:

Spală şi apoi ţine la înmuiat orezul în apă 20 minute. Într-o tigaie mare sau cratiţă încinge uleiul la foc mediu-mare. Redu focul la mediu şi pune ceapa la călit până se înmoaie. Adaugă ardeiul iute, usturoiul şi ardeiul gras şi căleşte-le 2-3 minute. Adaugă pudra de chili, boiaua, chimenul, piperul în tigaie.

Apoi pune pasta de tomate şi orezul bine scurs de apă. Căleşte 2-3 minute. Adaugă supa şi oregano, sărează după gust. Lasă să dea un clocot, apoi fă focul mic şi acoperă, să fiarbă timp de 15-20 minute. Ia orezul de pe foc şi vântură-l cu o furculiţă. Ornează cu frunze de coriandru proaspăt şi serveşte.

 

Sursa: https://www.foodfanatic.com

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close