RETETA | Negresă de post

Ingrediente:

Pentru blat:

150 g zahăr

300 ml apă

150 ml ulei

6 linguri cacao

600 g făină

1 esenţă de rom

1 lingură bicarbonat de sodiu

zeama de la 1 lămâie

Pentru glazură:

200 g margarină

100 zahăr

4 linguri cacao

1 esenţă de rom

miez de nucă

Mod de preparare:

Amesteci zahărul cu apa şi uleiul. Combini făina cu cacaua şi pui bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Adaugi făina, omogenizezi, apoi pui esenţa de rom. Compoziţia obţinută o torni într‑o tavă tapetată cu făină şi ulei. O ţii la cuptor 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Între timp, prepari glazura. Topeşti margarina cu zahărul, esenţa de rom şi cacaua. Ţii vasul pe foc până ce compoziţia se îngroaşă, amestecând continuu.

După ce scoţi prăjitura din cuptor, o laşi să se răcească, torni glazura şi o nivelezi. Ornezi cu miez de nucă.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close