RETETA | Negresă cu vişine, nuci şi ciocolată

Ingrediente:

200g visine fara samburi
100 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
4 oua
150 g unt
130 g zahar
100 g faina
2 linguri praf de cacao
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
100 g nuci macinate
1 varf cutit scortisoara

Mod de preparare:

Rupi ciocolata neagra si o topesti cu 50 g unt la baine marie. Cand se raceste putin adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza.
Separat freci untul ramas cu 100 g zahar. Adaugi ciocolata cu galbenusuri si omogenizezi compozitia. Incorporezi faina cernuta cu un praf de sare, praful de cacao, scortisoara si praful de copt, apoi adaugi nuca macinata fin. Adaugi albusurile batute spuma tare cu 30 g zahar si amesteci usor cu o lingura de lemn. Torni aluatul in forma tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 24 cm), apoi presari visinile date prin 2 linguri faina.Coci negresa timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca pe un gratar. O decorezi cu ciocolata alba topita. Cand s-a racit o tai si servesti.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close