RETETA | Muşchiuleţ de porc la cuptor cu ierburi aromate şi sos de legume

Ingrediente:

500 grame muşchiuleţ de porc;
50 grame ulei de măsline;
sare;
piper;
100 grame morcov, tocat în cubuleţe mici;
100 grame ţelină, tocată în cubuleţe mici;
100 grame sos de roşii;
ierburi aromate: oregano, busuioc, rozmarin, cimbru;
ghimbir;
usturoi.

Mod de preparare:

Muşchiuleţul se crestează cu un cuţit ascuţit şi se împănează cu feliuţe de usturoi şi ghimbir. Se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper şi amestecul de ierburi aromate şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.

Se scoate de la cuptor şi se lasă deoparte timp de 10 minute. În uleiul rămas se pun la călit cubuleţele de morcov şi ţelină. După 5-10 minute se adaugă sosul de rosii şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Se feliază muschiuleţul în felii de 1 cm grosime, se pune din nou la tavă cu sosul de legume deasupra şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute.

Sursa: retete.eva.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close