RETETA | Mucenici moldoveneşti

Ingrediente:

1 kg făină

2 linguri zahăr

200 ml apă minerală

100 ml ulei

1/2 cub drojdie proaspătă

200 g miere

300 g nucă măcinată

Pentru sirop:

200 g zahăr

200 ml apă

Mod de preparare:

Amesteci uleiul cu apa și sarea. Freci drojdia cu 2 linguri de zahăr până devine lichidă. Torni apa peste făină, adaugi drojdia și frămânți până obții un aluat care nu se mai ține de degete. Îl lași să crească până își dublează volumul. 

Îl împarți în bucăți egale, din care întinzi suluri de gro- simea unui deget. Împletești aluatul în forma cifrei opt. 

Așezi mucenicii într-o tavă tapetată și îi ții la cuptor până când se rumenesc ușor. Îi scoți și-i lași la răcorit. 

Pentru sirop, pui pe foc apa și zahărul și amesteci până se dizolvă acesta din urmă. Torni siropul peste mu- cenici și-i lași 30 de minute să se absoarbă lichidul. Îi ungi cu miere și îi presari cu nuca măcinată. 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close