RETETA | Miniprăjituri cu mascarpone

Ingrediente:
Pentru blat
● 300 g iaurt
● 150 g făină
● 1 linguriţă praf de copt
● 1 praf de sare
● 50 ml ulei
● 150 g zahăr
● 4 linguri cacao
Pentru cremă
● 250 g mascarpone
● 250 ml frişcă lichidă
● 150 ml lapte condensat
● 10 g gelatină
● 50 ml lapte
Pentru decor
● 300 g dulceaţă de cireşe
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci iaurtul cu zahărul şi cu uleiul, apoi mixezi aproximativ 3 minute. Separat, combini făina cu sarea, praful de copt şi cacaua. Amesteci cele două compoziţii. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 40 de minute.
Pentru cremă, baţi frişca lichidă până devine cremă. Hidratezi gelatina în 50 ml de apă, apoi o topeşti pe baie de aburi. Amesteci laptele cald cu gelatina topită. Încorporezi acest
amestec în crema de frişcă. Mixezi brânza mascarpone cu laptele condensat. Amesteci cele două compoziţii.
Din blatul răcit decupezi 10 cercuri. Fiecare cerc de blat îl pui într-un inel mic de prăjituri, iar deasupra blatului torni cremă de mascarpone. Dai formele la frigider 4 ore. Decorezi prăjiturile cu dulceaţă de cireşe.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close