RETETA | Mini tarte cu rosii
Mini tartele cu rosii au un aspect delicat si, totodata, apetisant. Le poti servi pe un platou la o masa festiva. Musafirii tai vor fi impresionati de aceste gustari stilate.
\
Ingrediente:\
- 400 gr aluat pentru placinta, congelat
- 1 cana rosii cherry, pasate
- 1 lingura busuioc proaspat, tocat
- 2/3 cana maioneza
- 1/2 cana parmezan ras
- 1/4 cana branza Cheddar, rasa
- 1/4 cana branza mozzarella, rasa
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 230 gr Celsius. Intinde aluatul pentru placinte pe o suprafata infainata. Taie aluatul in 24 de cercuri de 5 cm. Pune aceste cercuri in forme mici, pentru tarte. Preseaza cu degetele pentru a forma peretii valuriti. Apasa cu o furculita pe fundul acestor tarte. Pune formele cu aluat la cuptor 4 sau 5 minute, pana s-au intarit. Lasa-le la racit 15 minute. Intre timp, micsoreaza temperatura din cuptor la 195 grade Celsius.
Amesteca rosiile scurse bine cu busuiocul. Pune sare si piper dupa gust. Intr-un castron, amesteca maioneza si cele 3 feluri de branza. Imparte compozitia de rosii in cele 24 de tarte si pune peste ele compozitia de branza. Da tartele la cuptor 20 de minute.
Mini tartele cu rosii se servesc imediat.
Sursa: www.retete.acasa.ro