RETETA | Mâncare de urzici cu orez

Ingrediente:

2 kg urzici (varfuri), 80 gr orez, 1 ceapa mare, sare si piper dupa gust, 4 linguri de ulei.

Mod de preparare:

  1. Curatam  urzicile de  impuritati  si le spalam foarte bine in mai multe ape.
  2. Intr-o cratita se pune apa la fiert (3 l ) , cand incepe sa fiarba adaugam urzicile.
  3. Le lasam la fiert  cca 15 min apoi le scoatem din apa intr-o sita.
  4. Le lasam sa se racesca cateva momente si le tocam marunt.
  5. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa pana devine sticloasa.
  6. Adaugam urzicile tocate , orezul spalat si 2 l apa fierbinte.
  7. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana orezul este bine patruns.
  8. La final se adauga sare si piper dupa gust.

Se serveste cu hrean in otet.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close