RETETA | Macrou cu sos de roșii la cuptor

Ingrediente:

  • 4 bucati macrou
  • 3 rosii
  • 3 cepe
  • 1/2 capatana usturoi
  • o lamaie
  • zeama de la o lamaie
  • o lingura pasta de ardei
  • o frunza de dafin
  • busuioc uscat
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele ,cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il saram si piperam si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel putin o jumatate de ora la frigider , apoi  il punem la scurs si il uscam cu un prosop de bucatarie.

Sosul de rosii:  Punem  uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul  tocat. Cand se inmoaie, punem  rosiile decojite si taiate cubulete. Le calim impreuna 2-3 minute si adaugam  pasta de ardei diluata in vinul alb. Punem  frunza de dafin ,busuiocul , sare si piper. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care il vom transfera intr-o tava.Asezam pestele peste sos si dam tava la  cuptorul preincalzit  la foc mediu. Cat pestele sta la  cuptor nu trebuie intors, doar se pensuleaza din cand in cand cu sosul din tava.  Il lasam la cuptor cca o ora si un sfert, pana se rumeneste frumos. Cu cinci minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .

Sursa: bucataras.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close