Retete

RETETA | Macaroane cu branza

De obicei, nu avem mult timp pentru gatit, asa ca ne-am gandit la una dintre cele mai simple, gustoase si indragite retete ale Americii – macaroanele cu branza, personalizate in stilul incomparabil al Marthei!

Ingrediente:

  • 6 felii de paine (fara coaja, taiate in cubulete mici)
  • 8 linguri de unt nesarat
  • 1. 375 l lapte
  • 1/2 cana de faina alba
  • 2 linguri de sare kosher
  • 1/4 lingurita nucsoara proaspat macinata
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 500 g de cascaval ras
  • 225 g branza Gruyere rasa
  • 115 g branza Pecorino Romano rasa;
  • 450 g macaroane

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 375 de grade. Topeste 2 linguri de unt intr-o cratita si toarna-l apoi peste paine, amestecandu-le usor.
Pune laptele intr-o oala, pe foc, iar intr-o tigaie separata, topeste restul de unt. Adauga faina in untul topit si amesteca bine un minut. Toarna laptele incins in amestecul de unt si faina, amestecand continuu, pe foc, pana se ingroasa. Opreste focul, adauga nucsoara, piperul negru, cayenne si 3/4 din fiecare tip de branza si amesteca bine.
Fierbe macaroanele al dente, intr-o oala cu apa si sare si scurge-le, apoi, intr-o strecuratoare.. Amesteca-le cu sosul de branza, toarna-le in vasul de iena si presara pe deasupra restul de branza si pesmetul format din paine. Baga-le la cuptor, 30 de minute.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page