RETETA | Lipii umplute cu orez brun

Ingrediente:
Pentru lipii
● 200 g făină
● 50 ml lapte
● 3 g drojdie proaspătă
● sare
● 3 linguri ulei
● 1 linguriţă zahăr
● 1 ou
● 2 linguri iaurt
Pentru umplutură
● 75 g orez brun
● 225 ml supă clară de carne
● 1 ardei roşu
● 50 g măsline negre feliate
● 1 salată verde
● sare
● piper
● pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru lipii, dizolvi drojdia în laptele călduţ, adaugi uleiul, iaurtul, oul, zahărul şi făina amestecată cu un praf de sare. Frămânţi până când aluatul nu se mai prinde de degete, apoi îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la crescut într-un loc cald până când îşi dublează volumul.
Împarţi aluatul în 4 bucăţi egale, pe care le întinzi în foi subţiri după dimensiunea tigăii în care le coci. Coci lipiile în tigaia fără ulei. Le păstrezi calde, pentru ca să le poţi rula mai uşor.
Speli orezul până când apa rămâne curată, apoi îl fierbi în supa clară până când se înmoaie şi scade apa. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Îl dai deoparte şi-l laşi la răcit.
Scoţi cotorul ardeiului şi-l tai bucăţi. Amesteci orezul cu ardeiul, măslinele şi cu pătrunjel tocat, după gust. Aşezi pe fiecare lipie frunze de salată, apoi umplutura de orez şi rulezi.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close