Retete

RETETA | Limbă cu ciuperci

Ingrediente:

1 limba de vita proaspata cca 500-700 gr ,

400 gr ciuperci,

3  buc ceapa ,

2 morcovi,

4 rosii proaspete,

50 ml vin,

80 ml ulei,

sare si piper dupa gust ,

1 legatura de patrunjel proaspat,

1 lamaie,

100 ml supa.

Mod de preparare:

  1. Limba se spala bine cu o perie  si se pune int-o oala cu apa la fiert in apa rece , impreuna cu o lingurita de sare, pentru a se aduna spuma .
  2. Pentru a fi mai gustoasa se fierbe in apa cu zarzavat , eu am pus 1 ceapa si 1 morcov. O parte din zeama in care a fiert se intrebuinteaza la sos. Durata de fierbere variaza de la 1 ora si 30 min la 2 ore si 30 min , in functie de varsta animalului.
  3. Se fierbe tot timpul la foc mic, pentru a-si pastra suculenta si a nu se tulbura supa. Zarzavatul se adauga cand supa clocoteste.
  4. Limba este fiarta suficient, daca furculita intra cu usurinta in ea , iar pielita care o acopera se desprinde imediat. Limba se se scoate din supa, se curata de pielita cat este fierbinte , se taie felii , apoi se pune iar in supa pana la folosire, in cazul nostru pana pregatim  sosul.
  5. Ceapa (2 buc) se taie marunt iar morcovul(1 buc) rondele , se calesc in ulei cca 2 min.
  6. Se adauga ciupercile proaspete, bine spalate si taiate in felii mari, piper, sare. Se lasa pe foc cca 8 minute la foc potrivit. Se adauga rosiile taiate cubulete , amestecam si lasam pe foc cateva minute. Se adauga vinul, supa, feliile de limba  si lasam sa fiarba cca 10 min la foc mic.
  7. Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat tocat marunt.

Se serveste cu lamaie , dupa preferinta lamaia se taie felii si se introduce odata cu feliile de limba in sos. Este un preparat deosebit, merita incercat

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page