RETETA | Langoși cu brânză

Ingrediente
● 5 cartofi
● 500 g făină
● 3 g drojdie
● 1 linguriță zahăr
● 250 ml lapte călduț
● 2 ouă
● 1 praf sare
● 100 g cremă de brânză
● 150 g telemea rasă
● 1 lingură smântână
● mărar, după gust
● ulei, pentru prăjit

Mod de preparare
Faci o maia din zahăr, drojdie, 1-2 linguri de făină și lapte. Lași deoparte. Fierbi cartofii, apoi îi zdrobești ca pentru piure. Cerni făina, faci o gropiță în mijloc, torni maiaua, cartofii, ouăle și sarea. Frămânți bine aluatul, apoi îl lași să dospească.

Separat, freci crema de brânză cu telemeaua, cu smântâna și cu mărarul tocat. Rupi bucățele din aluat, le întinzi cu sucitorul și așezi câte o lingură de brânză pe o latură, apoi acoperi cu partea fără umplutură. Lipești bine marginile și o rumenești, pe ambele părți, în baie de ulei încins. Procedezi astfel până când termini ingredientele.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close