Retete

RETETA | Langoși cu brânză

Ingrediente
● 5 cartofi
● 500 g făină
● 3 g drojdie
● 1 linguriță zahăr
● 250 ml lapte călduț
● 2 ouă
● 1 praf sare
● 100 g cremă de brânză
● 150 g telemea rasă
● 1 lingură smântână
● mărar, după gust
● ulei, pentru prăjit

Mod de preparare
Faci o maia din zahăr, drojdie, 1-2 linguri de făină și lapte. Lași deoparte. Fierbi cartofii, apoi îi zdrobești ca pentru piure. Cerni făina, faci o gropiță în mijloc, torni maiaua, cartofii, ouăle și sarea. Frămânți bine aluatul, apoi îl lași să dospească.

Separat, freci crema de brânză cu telemeaua, cu smântâna și cu mărarul tocat. Rupi bucățele din aluat, le întinzi cu sucitorul și așezi câte o lingură de brânză pe o latură, apoi acoperi cu partea fără umplutură. Lipești bine marginile și o rumenești, pe ambele părți, în baie de ulei încins. Procedezi astfel până când termini ingredientele.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page