Retete

RETETA | Gogoși umplute cu gem

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 75 g drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 10 linguri zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1/2 borcan de gem (dupa preferinte)
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Cerne faina si pune-o intr-un vas incapator si in mijloc fa o gaura.

Intr-un castron faramiteaza drojdia si adauga o lingura de zahar peste aceasta. Dizolva totul in 100 ml lapte caldut (nu fierbinte!) si toarna compozitia in gaura din faina. Acopera cu putina faina si lasa sa stea timp de 5 minute.

Intre timp, intr-un castron bate ouale bine si amesteca-le cu coaja de lamaie si de portocala, sarea si esenta de vanilie.

Dizolva cele noua linguri de zahar ramase, in lapte.

Incepe sa framanti aluatul adaugand treptat laptele pana se incorporeaza. Adauga apoi amestecul de ou si framanta foarte bine. La final incorporeaza uleiul si framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Acopera vasul cu un prosop de bucatarie curat si lasa-l la dospit intr-un loc calduros timp de 30-45 de minute, sau pana isi tripleaza volumul.

Intre timp amesteca gemul preferat cu un plic de zahar vanilat si pregateste un pos cu ajutorul caruia sa umpli gogosile.

Intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor si decupeaza gogosile cu o cana sau o forma speciala, rotunda. Prajeste gogosile in baie de ulei si scoate-le pe un platou pe care ai pus in prealabil prosoape de bucatarie, din hartie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Cu autorul unui pos umple gogosile cu dulceata. Daca doresti le poti tavali apoi prin zahar pudra amestecat cu un plic de zahar vanilat.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page