RETETA | Fasole în sos de ardei

Ingrediente:

500 gr fasole boabe, 1 ceapa mare , 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, 200 ml   sos de rosii cu ardei , sare si piper, patrunjel verde .

Mod de preparare:

  1. Fasolea boabe se fierbe schimbandu-se de 3 ori apa in care se fierbe. Ceapa se taie marunt.
  2. Separat, intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Cand ceapa devine sticloasa se adauga sosul de rosii cu ardei, se amesteca.  Se lasa cca 5 min sa fiarba apoi se ia de pe foc.
  3. Intr-o cratita se pune fasolea fiarta si  scursa, sosul de rosii si 300 ml apa ( in care a fiert fasolea). Se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adauga usturoiul pisat, sare si piper ,dupa gust.

Se serveste cu patrunjel tocat marunt si muraturi .

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close