Retete

RETETA | Fasole în sos de ardei

Ingrediente:

500 gr fasole boabe, 1 ceapa mare , 5 catei de usturoi, 50 ml ulei, 200 ml   sos de rosii cu ardei , sare si piper, patrunjel verde .

Mod de preparare:

  1. Fasolea boabe se fierbe schimbandu-se de 3 ori apa in care se fierbe. Ceapa se taie marunt.
  2. Separat, intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Cand ceapa devine sticloasa se adauga sosul de rosii cu ardei, se amesteca.  Se lasa cca 5 min sa fiarba apoi se ia de pe foc.
  3. Intr-o cratita se pune fasolea fiarta si  scursa, sosul de rosii si 300 ml apa ( in care a fiert fasolea). Se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adauga usturoiul pisat, sare si piper ,dupa gust.

Se serveste cu patrunjel tocat marunt si muraturi .

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button