RETETA | Escalop de porc cu ciuperci şi sos alb

Ingrediente:

700 g cotlet de porc tăiat felii

250 g ciuperci

2 linguri ulei

2 linguri făină

1 lingură smântână

250 ml supă de legume

2 căţei de usturoi

sare

piper

Mod de preparate:

Pentru început, se bate carnea pe ambele părţi, dacă aceasta este tăiată în felii mai groase, apoi se condimentează.

Ciupercile de curăţă de codiţe şi coaja de la suprafaţă şi apoi se taie în feliuţe, la fel şi usturoiul.

Se încinge uleiul în tigaie, apoi se pune pe foc usturoiul cât să dea gust uleiului, după care se scoate.

Se dau feliile de cotlet prin făină, apoi se prăjesc la foc mediu până se rumenesc.

Se scot şi se păstrează acoperite să fie calde.

Se pun în aceeaşi tigaie ciupercile, iar după ce s-au rumenit şi au scăzut, se pune înapoi şi canrea, apoi se toarnă supa de legume cât să acopere totul.

Se condimentează cu sare şi piper, apoi se găteşte la foc mediu încă 5-7 minute.

Aproape de final, se adaugă smântâna, se lasă încă un clocot şi se serveşte cu pătrunjel deasupra.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close