RETETA | Dulceață de ananas cu vanilie

Ingrediente:

  • 2kg ananas
  • 2kg zahar
  • 700ml suc de ananas, proaspat stors
  • 1 baton de vanilie
  • sucul de la o lime

Mod de preparare:

Curata ananasul de coaja, taie-l felii rotunde si scoate-i interiorul lemnos. Taie apoi feliile in cuburi de dimensiuni egale. Pune ananasul in oala si adauga zaharul peste acesta. Lasa oala la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga sucul de lime si sucul de ananas. Lasa sa fiarba la foc mic. Aduna spuma cu ajutorul unei linguri.

Taie batonul de vanilie pe jumatate si scote-i semintele. Adauga-le in dulceata, cu cinci-zece minute inainte de a stinge focul.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Dulceata de ananas cu vanilie merge perfect alaturi de o portie de clatite sau de o portie de orez cu lapte.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close