RETETA | Drob de miel

Ingrediente:

Măruntaiele de la un miel (inimă, ficat, plămâni, splină)

5 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi verde

2 legături de pătrunjel

2 legături de mărar

4-5 ouă

Sare

Piper

1 lingură de ulei de măsline,

prapurul de la miel

Mod de prepare:

Curăţă şi pune la fiert organele: taie-le în bucăţi micuţe astfel încât să intre în maşina de tocat sau roagă măcelarul să le toace el. Pune-le într-o oală şi adaugă sare. Lasă să dea un clocot şi ia spuma care se formează la suprafaţa. Spală verdeaţa şi toac-o mărunt. Toacă ceapa fin şi căleşte-o puţin.

Dă organele prin maşina de tocat şi amestecă-le cu verdeaţa. Adaugă în maşina de tocat şi ceapa călită şi 4-5 ouă crude întregi. Adaugă condimentele, sare şi piper şi pune prapurele într-o tavă, adaugă compoziţia şi înveleşte-o în prapure. Încinge cuptorul dinainte la 200 de grade.

Ţine la cuptor pentru aproximativ 50 de minute şi apoi serveşte. Pentru a face drobul umplut cu ouă fierte, fierbe 3-4 ouă tare şi în tava pregătită cu prapurele pune jumate din compoziţia de carne. Aşează ouăle şi apoi pune restul de compoziţie şi înveleşte bine cu prapurele.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close