RETETA | Cum să prepari cea mai bună piftie de Crăciun

Piftia este unul dintre aperitivele traditionale care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Sa obtii o piftie delicioasa si bine inchegata nu este dificil. Trebuie doar sa tii cont de cateva trucuri simple.

Ingrediente:

½ cap de porc
4 picioare (doar partea de jos)
200g sorici
3-4 morcovi
o telina
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
2 foi de dafin
1 lingura boabe de piper
3 boabe de enibahar
sare
10 catei de usturoi

Mod de preparare:

Taie capul in bucati si pune-l la fiert intr-o oala incapatoare alaturi de picioare, sorici, telina, morcov, pastarnac si patrunjel. Adauga si doua lingurite de sare. Dupa ce incepe sa clocoteasca, scoate spuma cu ajutorul unei spumiere si adauga condimentele. Lasa totul sa fiarba pana cand carnea este bine patrunsa. Asezoneaza dupa gust cu sare si mai lasa sa fiarba timp de 10 minute.

ATENTIE! Adauga suficienta apa inca de la inceput! Nu trebuie sa completezi apoi cu apa, daca vrei ca zeama sa se inchege.

Poti verifica daca zeama se incheaga, punandu-ti o picatura pe gedete. Daca acestea se lipesc intre ele, inseamna ca piftia se va inchega. O alta modalitate de a testa zeama, este sa pui cateva picaturi pe o farfurie si sa o lasi cateva minute la frigier. Daca se intaresc inseamna ca e gata!

Dupa ce a fiert scoate carnea si legumele si pune-le intr-un castron incapator.

Piseaza bine usturoiul si adauga-l in zeama in care a fiert carnea. Acopera oala si las-o la temperatura camerei pana cand se raceste.

Intre timp indeparteaza carnea de pe oase. Tai-o in bucati potrivite si adaug-o in castroane si/sau casolete. Daca doresti, poti taia si legumele in bucati potrivite si si le poti adauga peste carne. Strecoara zeama printr-o sita deasa, si adaug-o in forme peste carne si legume.

Lasa vasele la frigider peste noapte, inainte de a servi piftia.

Cum se serveste piftia
Rastoarna piftia pe un platou si serveste-o alaturi de muraturi sau mustar. Merge de minuna cu paine de casa, alaturi.

Sursa: retete.acasa.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close